top of page

Ons lesaanbod

In principe zijn alle leeftijden welkom bij Ambino ballet. Vanaf peuters (±2,5 jaar) is er al een groep te vinden waar kinderen kunnen starten met dansen. Nieuwe leden worden geplaatst in de groep die het beste bij hun leeftijd en/of niveau past. Als uitgangspunt nemen we de schoolgroep waarin het kind zit. De docente beslist uiteindelijk in welke groep een leerling geplaatst wordt.
 

Peuterdans

Leeftijd: 3-4 jaar

Lestijden: Elke woensdag van 14.30 -15.15

Omschrijving:

Tijdens de peuterdans lessen wil Myrthe, de docente, spelenderwijs bezig zijn met dans en bewegen op muziek. Hierbij gaat zij werken vanuit een thema (verhaallijn) en wordt er gebruik gemaakt van diverse materialen. Er zal er ook regelmatig gezongen worden (stimulering van gevoel voor zinsopbouw). De peuter ontdekt zo zijn eigen lichaam en zijn bewegingsmogelijkheden. Dit heeft een positief effect op de motorische ontwikkeling en het zelfvertrouwen. Binnen deze les zullen veel bewegingsvormen voorkomen die ook in het dagelijks leven zitten, zoals kruipen, rollen, rennen en springen. Ook zal binnen deze lessen Taal en Rekenbegrippen aanbod komen, waardoor de peuterlessen regelmatig een educatief achter liggend doel hebben. 

Peuterdans

Kleuterdans

Leeftijd: Groep 1 en 2 van de basisschool

Lestijden: Elke woensdag van 13.30- 1430 of van 15.30 -16.30

Omschrijving:

Binnen deze les wordt voortgeborduurd op de peuterdans lessen. Hierbij wordt gewerkt vanuit een thema (verhaallijn) en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van diverse materialen en regelmatig wordt er gezongen. Binnen deze les komen de leerlingen in aanraking met verschillende eenvoudige danstechnieken. Zoals de huppelpas, galoppas, wals pas, etc. Dit wordt afgewisseld met het aanleren van eenvoudige vaste oefeningen/choreografieën en vrije oefeningen waar zij hun eigen fantasie in kwijt kunnen. Vaak worden er ook samenwerkingsopdrachten gegeven zodat de leerlingen gestimuleerd worden op het vlak van samenwerken en sociale vaardigheden ontwikkelen. De thema's en de gekozen muziek worden zo goed mogelijk afgestemd op de belevingswereld van de leerlingen. 

kleuterdans
kidsswing

Kidsswing

Leeftijd: Groep 3 en 4 van de basisschool

Lestijden: Elke woensdag van 16.30 -17.30

Omschrijving:

Binnen deze les wordt de leerlingen de basis danstechnieken aangeleerd (zoals: demi-plié, battement tendu, balans houden, etc.), een goede danshouding en muzikaliteit. Tijdens deze les kunnen diverse kleine thema's (verhaallijnen) aanbod komen om op deze manier de technische oefeningen en choreografieën aan te passen aan de belevingswereld van de leerlingen. De muziek en de dansstijl word ook aan de behoefte van de groep aangepast. 

Bovenbouw

Leeftijd: Vanaf groep 5 van de basisschool

Lestijden: Elke woensdag van 17.30 -18.30

Omschrijving:

Tijdens deze les wordt het dansvocabulaire uitgebreid naar meervoudige danstechnieken. Zoals het maken van een jazzturn, etc. Binnen deze les komen diverse dansstijlen aanbod, zoals jazz, klassiek ballet en streetdance. Ook zullen de danstrends die op dat moment hip zijn, binnen deze les worden toegepast. Op deze manier krijgen de leerlingen veel variatie en ontdekken ze altijd nieuwe dingen. Met deze groep kun je al goed gaan werken aan het maken van een choreografie. Tevens wordt er gebruik gemaakt van trendy muziek, waarbij de leerlingen welkom zijn om hun muziek ideeën te delen zodat de docent de les zo goed mogelijk kan aanpassen aan de belevingswereld van deze groep. 

bovenbouw
Barre workout

Ballet Barre Workout

Leeftijd: Volwassenen

Lestijden: Elke woensdag van 18.30 -19.30

Omschrijving:

Doutzen Kroes is er al jaren fan van. Een work-out die ooit ontwikkeld is door balletdanseres Lotte Berk. Deze les is een fusion van klassieke ballet, Pilates en Yoga. De oefeningen worden op moderne muziek gemaakt en zijn laagdrempelig. Iedereen kan deze les volgen! Dus je hoeft geen danservaring te hebben, alleen maar een dosis motivatie. En plezier is gegarandeerd met een les die echt eens wat anders is dan de doorsnee fitness les. Wacht niet langer en kom het gewoon eens proberen, je zal er geen spijt van krijgen!

bottom of page